10ª TEMPORADA.
FACEBOOK / CORREO: sopadepoetes@yahoo.es
envío de material: a/a sopa de poetes. rúbrica editorial. carrer castella, 27. 08820 el prat de llobregat

lunes, 19 de diciembre de 2011

fuente: ara.cat (nos lo envía joan)

Egipte

9 morts i centenars de ferits en nous xocs entre l'exèrcit i manifestants a la Plaça Tahrir

El primer ministre egipci acusa els protestants de provocar les disturbis. L'exèrcit ha intenten desallotjar el cèntric punt d'El Caire en el segon dia consecutiu d'enfrontaments

(foto eliminada. òscar)
La imatge d'una noia vexada per militars ha despertat crítiques / 

REUTERS

L'exèrcit egipci ha entrat aquest dissabte a la plaça Tahrir, a El Caire, per expulsar els manifestants després que hagin tornat a començar els enfrontaments després dels disturbis d'aquest divendres davant la seu del Consell de Ministres.

El primer ministre egipci, Kamal Ganzuri, ha fet una crida a la unitat de totes les forces polítiques del país després dels disturbis, que han deixat almenys nou morts. "Egipte viu una fase que necessita la unitat de totes les forces polítiques i grups socials", ha dit el primer ministre en una roda de premsa a la televisió egípcia.
Ganzuri ha responsabilitat els manifestants dels disturbis i ha assegurat que ni les forces de seguretat ni l'exèrcit van utilitzar la força contra els civils.

"Un jove va ser colpejat i va rebre un tracte incorrecte, i els joves tenen dret a demanar justícia. Però després van sortir joves i van incendiar cotxes i dependències del Parlament i el Consell de Ministres, sense la intervenció de les Forces Armades", ha dit Ganzuri.

Enfrontaments

Almenys nou persones han mort i 300 més han quedat ferides des de divendres en xocs entre manifestants i la policia militar a prop de la seu del consell de ministres egipci, al centre del Caire, a prop de la plaça Tahrir, on la protesta ha arribat aquest dissabte.

Fonts mèdiques han explicat que els xocs es van desencadenar quan entre els manifestants acampats a la zona es va estendre el rumor que un d'ells havia estat detingut i colpejat per les forces de seguretat. Segons la font, els acampats van començar a llençar pedres contra la policia militar que vigila la seu del consell de ministres i els agents van respondre colpejant-los.

Patrimoni destruit

Un incendi originat durant els disturbis ha destruït tot l'arxiu de l'Acadèmia Científica d'Egipte, una de les majors biblioteques del país, segons han informat fonts oficials. "L'incendi d'aquest il·lustre edifici significa que gran part de la història d'Egipte ha acabat", ha sentenciat el director de l'Acadèmia, Mohammed al Shernubi.

El foc s'ha originat a la tercera planta suposadament per còctels Molotov. L'Acadèmia, construïda a principis del segle XX, albergava uns 200.000 volums que dataven des de 1798, a més d'antiguitats, mapes i manuscrits.

Una fotografia polèmica

La imatge que il·lustra aquesta notícia ha donat la volta a la xarxa i ha despertat crítiques arreu. La fotografia demostra com membres de les forces de seguretat vexen una noia, colpejant-la i despullant-la del seu nicab.

--
òscar

2 comentarios:

Puigmalet dijo...

Per a qui ho vulgui veure amb els seus ulls:

http://youtu.be/4iboFV-yeTE

soperos dijo...

el video es demoledor. y la primavera, negra.

pepe

aquí, ahora

website counter

GRÀCIES

sopa de poetes

Creative Commons License

VI premi reconeixement cultural del baix llobregat

VI premi reconeixement cultural del baix llobregat
centre d'estudis comarcals del baix llobregat (clic imatge per veure video)

Archivo del blog

google analytics