10ª TEMPORADA.
FACEBOOK / CORREO: sopadepoetes@yahoo.es
envío de material: a/a sopa de poetes. rúbrica editorial. carrer castella, 27. 08820 el prat de llobregat

domingo, 1 de mayo de 2011


Un poeta es poeta mientras escribe;
 después, es un peatón”
Aurora Garrido

COMBAT POÈTIC
Pelea de gallos y gallinas a golpe de verso


Així se’ns convocava al migdia del dissabte 30 al Cèntric. L’acte, organitzat per tintablava i amb la col·laboració de gastrobar by onanuit, enfrontava els integrants de Sopa de poetes (Pepe Maiques, Òscar Solsona i Mariano Martínez amb el suport d’Aurora Garrido i Ventura Camacho) amb el Col·lectiu Delaonion (Álex Chico, Iván Humanes, Juan Vico i Jordi Coromines).
Sota la calor primaveral, un quadrilàter i uns guants. Els púgils concentrant-s’hi, mentre el públic esperava tenir ocasió de votar democràticament per les seves preferències  (amb les paperetes de colors que se li havien repartit per a tal efecte) i un speaker de nivell explicava com transcorreria el combat.
S’inicien els assalts. Per parelles, amb escenografia o sense, propis o d’altres, combatius o sentimentals, d’àngels o d’ocells, de rius o de monstres, sobre poetes o sobre personatges públics i populars... Els “poetaboxejadors” anaven llegint o recitant els seus versos. I és que la força d’aquests púgils residia en el seu esperit: crític, sensible, punyent, proper, simbòlic, popular, caricaturesc...    
Així, entre pugna i pugna, verbal i escènica, anaven caient un a un els components d’un i altre equip, els soperos locals i els delaonionans visitants. Fins que l’speaker va declarar l’equip guanyador, el Col·lectiu Delaonion!!, però sense desmerèixer els soperos, que van ser uns contrincants de nivell (cal ser hospitalaris amb els amics visitants, oi??).
Moltes gràcies a tothom per aquesta interessant experiència poètica que esperem es torni a repetir.

Gema Vicente

moltes gràcies, gema!!!
soperos.

No hay comentarios:

aquí, ahora

website counter

GRÀCIES

sopa de poetes

Creative Commons License

VI premi reconeixement cultural del baix llobregat

VI premi reconeixement cultural del baix llobregat
centre d'estudis comarcals del baix llobregat (clic imatge per veure video)

Archivo del blog

google analytics